Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Cultură

13 Sep. 2020 / 16:12

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a lansat campania „Fii deştept! Ia un card inteligent”

„Fii deştept! Ia un card inteligent!” - cu acest generic, Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu” şi-a propus să promoveze lectura printr-o campanie, care în acest an, din cauza pandemiei, se desfăşoară on-line. În cadrul acţiunii, care va dura până pe 30 septembrie, părinţii, elevii şi studenţii sunt îndemnaţi să se înscrie la bibliotecă şi să descopere împreună lumea cărţilor, relatează Moldova 1.

Având posibilitatea de a accesa o carte în format electronic, mulţi tineri sunt de părere că nicio tehnologie nu poate înlocui plăcerea de a răsfoi paginile unei cărţi.

„Dacă e să vorbim despre Biblioteca Haşdeu, ştiu că sunt şi cărţi în germană şi în engleză. Dacă ne dezvoltăm vocabularul şi în altă limbă, cum se spune: câte limbi ştii, atâtea capuri ai şi, da, e foarte important să citeşti”. „O carte în mână nu este o carte digitală, două lucruri diferite sunt. Când citeşti o carte scrisă, tipărită este mult mai plăcut decât una digitală”. „Majoritatea tinerilor nu prea vin la biblioteci. Ei stau mai mult pe internet, se uită pe site-urile de socializare şi astfel cultura noastră scade”, spun tinerii.

Astfel, angajaţii bibliotecii îşi propun ca prin intermediul campaniei „Fii deştept. Ia un card inteligent!” să atragă un număr mai mare de vizitatori şi să promoveze rolul bibliotecii în acumularea cunoştinţelor.

„Ca oamenii să vină, ca oamenii să se înregistreze, să-şi aducă copii în mod special. Segmentul pe care mizăm sunt copiii care încă nu au un card de acces la bibliotecă, ca în momentul în care vom reveni la normalitate, având acest card, tânărul, copilul să-şi amintească că are acces într-o bibliotecă şi poate să vină fizic”, spune şefa Bibliotecii Centrale, Maria Pilchin.

Pe toată durata campaniei, vor fi distribuite mesaje audio şi video de promovare a bibliotecii, fiind implicaţi reprezentanţi ai municipalităţii, personalităţi din domeniul culturii şi artei. De asemenea, vor fi montate şi difuzate spoturi video ale serviciilor şi facilităţilor oferite de bibliotecă.

„Fiecare filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” o să-şi desemneze nişte ambasadori care vor fi cei care vor transmite mesajul de a veni la bibliotecă, de a-şi lua acest card inteligent. Cei care vin să-şi facă studiile sau au revenit, sau vor dori să vină la bibliotecă şi să beneficieze de serviciile noastre”, spune şefa de serviciu, Biblioteca Centrală, Maria Bivol.

Cardul de acces la bibliotecă poate fi solicitat în oricare din cele 28 de filiale ale Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Comentarii