Ştiri

Sursa imaginii: curentul.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Cultură

28 Noi. 2019 / 11:37

A fost desemnat cel mai remarcabil inventator din Republica Moldova

Nicolae Eremia, doctor habilitat în ştiinţe agricole, profesor universitar la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, este câştigătorul premiului Guvernului Republicii Moldova „Inventator remarcabil” în valoare de 10 mii de lei. Distinsul om de ştiinţă s-a învrednicit de acest premiu pentru ciclul de invenţii în domeniul medicinii veterinare.

Nicolae Eremia şi-a consacrat activitatea cercetărilor complexe în ameliorarea fondului genetic şi nutriţia animalelor, siguranţa produselor de origine animală şi perfecţionarea tehnologiilor de creştere a animalelor şi albinelor, de obţinere, certificare şi utilizare a produselor apicole în zootehnie şi medicină veterinară. Nicolae Eremia are la activ 42 de brevete de invenţie obţinute atât în Republica Moldova, cât şi în Rusia, Belarus şi Ucraina.

Prin cercetările sale, inventatorul a contribuit, în mod deosebit, la dezvoltarea ramurii apicole, la perfecţionarea tehnologiilor de obţinere a produselor apicole şi la folosirea acestora în apiterapie.

Cel mai remarcabil inventator a fost selectat de către juriul Expoziţiei Internaţionale Specializate „INFOINVENT”, care s-a desfăşurat în perioada 20-23 noiembrie 2019.

Comentarii