Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Cultură

03 Aug. 2019 / 19:20

84 de ani de la naşterea Mariei Bieşu

Un miracol al artei de operă, o voce inegalabilă şi o cântăreaţă care a dus cu har şi demnitate faima Moldovei pe toate meridianele! Astăzi se împlinesc 84 de ani de la naşterea Mariei Bieşu. De 7 ani de când a plecat în eternitate cei mai fideli prieteni îi aduc florile neuitării, toată dragostea şi recunoştinţa la locul de veci din Cimitirul central al capitalei, relatează Mesager.

Compozitorul Constantin Rusnac a ales cel mai frumos trandafir  din grădina sa şi i l-a adus Mariei Bieşu.

„E atât de multicolor, interesant că şi vocea Marie Bieşu,care a fost atât de extraordinară că sunt convins că în lumea întreagă până şi după-o voce atât de catifelată, atât de valoroasă nu a avut nicio interpretă”, a spus compozitorul, Constantin Rusnac.  

Dacă ani în urmă în 3 august curtea Mariei Bieşu era arhiplină de flori şi de oameni, astăzi  la locul de veci  au venit  câţiva, cei mai fideli   prieteni.

„Cu cât trece timpul ne dăm seama cât de tare ne lipseşte Maria Bieşu. Să dea Domnul  să ne mai dea o Marie Bieşu cu aşa voce Dumnezeiască dăruită nouă”, a spus maestrul Iustin Scarlat.

Maria Bieşu era o fire credincioasă, 17 ani a cântat în corul bisericesc.

„Pentru mine era nana mea, a doua mea mamă, mă ajuta mult. Îi simt lipsa şi la orice sărbătoare, zi legată de  ea sunt prezentă penru că nana e în sufletul meu. În familia noastră ea era cea care ne dădea toată dragostea”, a declarat nepoata Mariei Bieşu, Tatiana Chiriliuc.

Din dorinţa de a face din Chişinău un important centru al operei, Maria Bieşu a inaugurat în 1990 festival internaţional ce-i poartă numele, de-a lungul anilor la invitaţia ei, pe scena teatrului au evoluat interprete  de operă şi balet din toată lumea.

Comentarii