Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Electorala

30 Oct. 2020 / 15:46

Toate secţiile de votare de peste hotare vor fi deschise în ziua alegerilor

Toate secţiile de votare din afara ţării vor fi deschise în ziua alegerilor prezidenţiale. Au fost identificate 139 de locaţii. Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, la o conferinţă de presă. Potrivit oficialului, au fost întreprinse măsurile necesare pentru asigurarea condiţiilor de vot în perioada pandemiei. Autorităţile de la Chişinău spun că, la scrutinul din aces an, alegătorii din străinătate nu pot apela la urna mobilă, pentru a-şi exercita dreptul în afara secţiei de votare, relatează Mesager.

„Nu am crezut până în ultima clipă că ne va reuşi deschiderea tuturor celor 139 de secţii de votare. Avem un îndemn foarte clar, regulile sanitare care sunt impuse de către toate ţările trebuie să fie respectate cu maximă responsabilitate de către toţi cetăţenii noştri”, a declarat ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea.

„Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit organele electorale inferioare, a instruit funcţionarii electorali, a asigurat tehnic şi logistic secţiile de votare, a tipărit peste jumătate de milion de buletine de vot, care deja au ajuns la destinaţie. CEC a acreditat 278 de observatori, care în ziua alegerilor vor fi în secţiile din afara ţării, peste 180 sunt din partea a şase concurenţi electorali”, a menţionat preşedintele CEC, Dorin Cimil.

Alegerile prezidenţiale au loc duminică, 1 noiembrie. În cursă sunt înscrişi opt candidaţi.

Comentarii