Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Electorala

03 Iun. 2020 / 19:01

Nici o secţie de votare din Hînceşti nu a fost accesibilă pentru persoanele cu dizabilităţi

Nici o secţie de votare din Hînceşti nu a fost complet accesibilă pentru persoanele cu dizabilităţi. Este concluzia studiului "Acces egal pentru toţi în secţiile de votare" realizat cu suportul PNUD Moldova în cooperare cu Comisia Electorală Centrală, relatează Mesager.

Astfel, potrivit documentului, doar cinci clădiri unde au fost amplasate secţiile de vot sunt parţial accesibile, iar alte 39 rămân în continuare inaccesibile. Totuşi, experţii spun că în ultimii ani au apărut rampe construite corect, au fost adăugate culori contrastante în sala secţiei de votare, dar şi pe coridoare. 

Schimbările au avut loc preponderent în mediul urban. Totuşi, lipsa condițiilor de igienă și accesibilitatea grupurilor sanitare rămân încă o problemă pentru secţiile de votare. 

„Am observat mai multe schimbări în bine sau mai puţin bine realizate în opt din cele 454 sectii de vot auditate. În două cazuri avem instalate şine metalice la intrarea in secţiile de vot. Cele mai multe îmbunătăţiri sunt făcute la nivelul municipiului Hînceşti şi acest lucru este şi explicabil, fiindcă resursele care sunt disponibile la nivelul doi sunt mai mari”, a precizat Victor Koroli, directorul Alianţei Infonet.

Auditul secţiilor de votarea a început în toamna anului 2018, în UTA Găgăuzia, şi a fost organizat de CEC în parteneriat cu PNUD Moldova şi Alianţa Infonet. Potrivit preşedintelui CEC, Dorin Cimil, comisia îşi propune în continuare să evalueze toate secţiile de vot din ţară.

Potrivit datelor statistice, în Moldova trăiesc 177 mii de persoane cu dizabilităţi.
 

Comentarii