Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Electorala

18 Sep. 2020 / 19:05

În perioada campaniei electorale, Igor Dodon nu va participa la acţiuni în calitate de şef al statului

Igor Dodon declară că nu va participa la acţiuni oficiale în calitate de şef al statului în perioada campaniei electorale. Şeful statului a explicat în cadrul emisiunii „Preşedintele Răspunde" că nu va avea întrevederi, nu va organiza şedinţele trilaterale cu premierul şi speakerul, care au loc tradiţional în fiecare zi de luni, informează Mesager.

„Am mai vorbit că nu vom folosi automobilul de serviciu, dar vom utiliza bani din fondul electoral pentru arenda unei maşini. De asemenea, fotograful şi operatorul de la Preşedinţie, toţi vor pleca în concediu”, a declarat Igor Dodon.  

Şeful statului a mai declarat că nu va înmâna diplome şi distincţii de stat. Igor Dodon a explicat că prin aceste acţiuni vrea să înlăture orice suspiciune cu privire la folosirea resurselor administrative în campania electorală.

Totodată, şeful statului  a explicat că suspendarea preşedintelui din funcţie este o procedură anevoioasă, deoarece şeful statului are mai multe obligaţiuni, inclusiv de a promulga proiecte de legi.

Comentarii