Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Electorala

17 Sep. 2020 / 10:47

CEC a publicat numărul persoanelor care s-au înregistrat prealabil

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că 60.030 de cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate, precum şi domiciliaţi în localităţile din stânga Nistrului, s-au înregistrat prealabil, în vederea participării la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie 2020. Totodată, CEC precizează că din numărul total de solicitări, 2.819 au fost făcute pe suport de hârtie.

În context, comisia anunţă că a sesizat Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Ministerul Afacerilor Interne pentru a verifica veridicitatea datelor din cererile de înregistrare prealabilă, depuse atât în formă scrisă, cât şi online.

Amintim că rezultatele înregistrării prealabile, informaţiile despre numărul de alegători care au participat la scrutinul organizat în circumscripţia naţională, precum şi informaţiile obţinute de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la autorităţile competente ale ţărilor de reşedinţă reprezintă criteriile de bază care stau la baza deciziei despre organizarea deschiderii secţiilor de votare de peste hotare.

Conform prevederilor legale, secţiile de votare, inclusiv cele de peste hotare, se constituie cu cel puţin 35 de zile înainte de ziua votării, adică până la 26 septembrie curent.

 

Comentarii