Ştiri

Sursa imaginii: deschide.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Electorala

19 Sep. 2020 / 12:32

Candidatul PLDM la alegerile prezidenţiale Tudor Deliu a fost înregistrat în cursă

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi, 19 septembrie, înregistrarea lui Tudor Deliu în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi a simbolului electoral. Înregistrarea lui Tudor Deliu în cursă a fost susţinută unanim de toţi membrii CEC.

Conform CEC, Tudor Deliu a prezentat 21.375 de semnături din 30 de unităţi administrativ-teritoriale de nivelul doi. Din numărul total de semnături depuse la CEC, 17.517 au fost declarate valide.

Tudor Deliu este în vârstă de 64 de ani. El este magistru în drept constituţional şi administrativ, are o experienţă bogată în administraţia publică, acumulată pe durata activităţii sale ca primar al comunei Răzeni, Ialoveni, şi ca profesor la Academia de Administrare Publică. Timp de nouă ani a fost deputat în Parlament, exercitând funcţiile de preşedinte al fracţiunii parlamentare a PLDM şi cea de vicepreşedinte al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi. Tudor Deliu a exercitat funcţia de preşedinte al PLDM din 2018 până la Congresul IX extraordinar din 16 august curent al partidului.

Până în prezent, la CEC au fost înregistraţi în calitate de concurenţi electorali liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, şi preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase. Totodată, s-a respins înregistrarea în calitate de candidat a liderului Partidului Politic „Pro Moldova”, Andrian Candu, care a declarat că va contesta în instanţa de judecată această decizie a CEC.

Comentarii