Ştiri

Sursa imaginii: psrm.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Electorala 2019

19 Feb. 2019 / 16:04

PSRM: Vom reface infrastructura din sport, cultură şi ştiinţă

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) promite că va reface infrastructura din sport, cultură şi ştiinţă în Moldova. Candidatul PSRM, Vasile Bolea, susţine că pentru aceasta este necesar un fond care să permită un salt calitativ în toate aceste domenii, relatează Mesager.

Astfel, el propune finanţarea masivă a caselor de cultură din sate, a cercurilor artistice şi sportive, susţinerea tinerilor talentaţi, construcţia  terenurilor de sport şi promovare a unui mod sănătos de viaţă în rândul tinerilor.

Vasile Bolea consideră că Moldova are nevoie de un fond special al educaţiei fizice, după modelul statelor dezvoltate, care va fi creat din accizele pentru tutun, alcool sau alte vicii. Potrivit lui, aceste realizări ar putea scoate din depresie societatea moldovenească.

„Noi nu avem un fond de susţinere a educaţiei fizice şi sportului. Ca alternativă a consumului de alcool, de droguri şi alte vicii, aceste fonduri se suplinesc în mare parte din accize la alcool, la tutun”, a spus candidatul PSRM, Vasile Bolea.

Comentarii