Ştiri

Sursa imaginii: captură video: Privesc.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Electorala 2019

05 Mar. 2019 / 14:37

PSRM: Până la validarea mandatelor de către Curtea Constituţională, noi nu ducem niciun fel de tratative

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a semnat o declaraţie, prin care promite alegătorilor săi să îşi îndeplinească promisiunile făcute în campania electorală şi să nu trădeze interesele de echipă. Totodată, socialiştii au menţionat că nu vor purta tratative cu niciun partid sau concurent electoral până la validarea rezultatelor alegerilor parlamentare şi a mandatelor deputaţilor noi aleşi.

„Am convocat acest briefing ca să evităm orice speculaţii, fiindcă în spaţiul mediatic au apărut foarte multe speculaţii că socialiştii vor face coaliţie  cu cineva. Inclusiv, au apărut şi diferite atacuri din partea unor concurenţi electorali. Până la finalizarea tuturor contestaţiilor depuse de PSRM, până la validarea mandatelor de către Curtea Constituţională, noi nu ducem niciun fel de tratative şi discuţii cu niciun partid sau concurent electoral. Noi discuţiile le purtăm numai în interiorul partidului, noi purtăm de asemenea discuţii cu cetăţenii”, a declarat lidera PSRM, Zinaida Greceanîi.

Potrivit PSRM, pentru a evita orice speculaţie, cei 35 de deputaţi aleşi au semnat o Declaraţie prin care şi-au asumat angajamentul de a implementa promisiunile făcute cetăţenilor şi de a se menţine uniţi în echipă.

„Noi, deputaţii PSRM, promitem alegătorilor noştri că vom lucra în noul Parlament numai în cadrul unei singure echipe unite a fracţiunii PSRM. În cazul în care vom fi presaţi, preferăm să renunţăm la mandatele de deputat decât să trădăm echipa PSRM şi alegătorii noştri. Suntem conştienţi de responsabilitatea noastră pentru viitorul ţării şi ne declarăm angajamentul faţă de valorile, programul şi obiectivele PSRM, precum şi de interesele fiecăruia dintre alegătorii noştri. Promitem să implementăm treptat programul electoral pe perioada întregului mandat de deputat”, se menţionează în declaraţia semnată, potrivit candidatului PSRM, Ion Ceban.

Menţionăm că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, PSRM a obţinut 31,15% din sufragiile alegătorilor. În urma distribuirii mandatelor, PSRM va avea 35 de deputaţi în noul Legislativ.

Curtea Constituţională urmează să valideze rezultatele alegerilor.

Comentarii