Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Alegeri locale

11 Noi. 2019 / 15:11

Mandatul primarului general al capitalei, Ion Ceban, validat

Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani, a confirmat legalitatea alegerilor locale în municipiul Chişinău şi a validat mandatul primarului general al capitalei, Ion Ceban.

Decizia a fost pronunţată de judecătoarea Galina Ciobanu. „Se confirmă legalitatea alegerilor locale generale din 3 noiembrie 2019, turul II al primarului municipiului Chişinău din circumscrimţia electorală municipală Chişinău nr 1. Se validează mandatul primarului general al municipiului Chişinău, Ceban Ion din partea partidului politic Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Hotărârea este executorie din momentul pronunţării însă poate fi contestată la Curtea de Apel Chişinău în termen de o zi prin intermediul Judecătoriei Chişinău, sediul Rîşcani” a spus Galina Ciobanu.

Potrivit legislaţiei în vigoare, primarul îşi poate exercita atribuţiile de primar odată cu validarea mandatului de către instanţa de judecată.

„La primărie voi merge mâine dimineaţă, poate şi astăzi o să intru. De astăzi sunt deja la muncă oficial. În această perioadă mi-am dedicat-o mai multor chestiuni de planificare, evaluare monitorizare şi multor întrevederi pe care le-am avut cu mulţi investitori, diferite organizaţii care urmează să susţină Primăria. Vreau ca din prima zi să muncim mai dedicat cu toţii. Voi lucra cu fiecare consilier în parte şi vă asigur că vom avea un consiliu lucrativ în municipalitate” a declarat primarul capitalei Ion Ceban, după ce instanţa de judecată i-a validat mandatul.

În acelaşi timp, tot în şedinţa de astăzi, magistraţii au respins o contestaţie împotriva consiliului electoral de circumscripţie, prin care doi cetăţeni au cerut anularea turului doi de scrutin.

Reamintim că Ion Ceban, candidat din partea PSRM, a câştigat alegerile locale generale din Chişinău cu un rezultat de circa 52,39%. El l-a învins în turul doi pe contracandidatul său din Blocul ACUM Andrei Năstase, care a acumlat 47,61 % din numărul total al alegătorilor.

Comisia Electorală Centrală urmează să stabilească printr-o hotărâre data organizării primei şedinţe a Consiliului municipal Chişinău.

După alegerile locale generale din 20 octombrie, Partidul Socialiştilor şi Blocul electoral ACUM au cele mai multe mandate în Consiliul municipal Chişinău: PSRM - 22 de mandate de consilier, ACUM – 19; PL – 3; PDM – 2; Partidul Şor – 2, alte trei mandate s-au împărţit câte unul la Partidul Unităţii Naţionale, Mişcarea „Forţa Nouă” şi Partidul Comuniştilor.

Comentarii