Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Alegeri locale

06 Noi. 2019 / 18:58

Ion Ceban a decis cine vor fi viceprimarii capitalei

Sunt oameni competenţi, cunoscuţi şi profesionişti. Deşi nu le divulgă deocamdată numele, Ion Ceban spune că deja a decis cine ar urma să deţină funcţia de viceprimari ai municipiul Chişinău. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Moldova în Direct, de la postul nostru de televiziune. Primarul ales a mai spus că aşteaptă răspunsul din partea Blocului ACUM, pentru a forma o majoritate în Consiliul Municipal. Între timp, discuţiile despre proiectele municipale sunt purtate cu executivul, Parlamentul şi preşedinţia, de la care spune că are toată susţinerea, relatează Mesager.

„Noi o să ne descurcăm şi fără. Nu avem nici o problemă cu asta, vă dau toate asigurările. Dar eu cred că este mai bine cu, pentru că, având un plan concret, o agendă concretă, având oameni care sunt responsabili pe anumite probleme. Ce avem de împărţit aici, în afară de miile de probleme care sunt în capitală”, a declarat primarul ales al capitalei, Ion Ceban.

Ceban a menţionat că activitatea CMC într-o nouă componenţă ar putea începe chiar de săptămâna viitoare, imediat după validarea mandatului de primar şi a mandatelor de consilieri. Tot atunci vor fi numiţi şi viceprimarii.

„Veţi fi plăcut surprinşi de oamenii pe care îi vrem în aceste funcţii. Sunt oameni foarte competenţi, cunoscuţi şi sunt profesionişti în domeniile de competenţă care le au”, a declarat primarul ales.

Socialistul a vorbit şi despre proiectele de infrastructură, care ar urma să fie începute în scurt timp, inclusiv construcţia locurilor de parcare multietajate.

„Eu în general vreau să văd o primărie cu open space, mare, mare, spaţiu deschis aşa cum se face la companiile mari cu toţi funcţionarii la vedere, tehnologizată, digitalizată. Eu vreau ca acest oraş să arate cu adevărat ca o capitală europeană”, a adăugat acesta.

Schimbările la primărie nu vor începe cu remanieri, dar cu un audit extern. În baza acestuia, dar şi a recomandărilor venite din partea partenerilor de dezvoltare, cum ar fi, SUA, se vor lua anumite decizii.

Amintim că, în urma turului II de scrutin al alegerilor locale generale, candidatul socialiştilor Ion Ceban, a obţinut 52,39% din votul alegătorilor, fiind ales primarul general al mun. Chişinău.

Comentarii