Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Alegeri locale

07 Noi. 2019 / 10:37

Ion Ceban a anunţat conducerea fracţiunii PSRM din CMC

Afanaseco Serghei va fi preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău. Despre această decizie a anunţat primarul ales al capitalei, Ion Ceban în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova. El a mai precizat că au fost desemnaţi şi 4 vicepreşedinţi.

 „Am avut şedinţa fracţiunii, am stabilit conducerea fracţiunii. Este vorba despre Serghei Afanasenco, este o persoană care reprezintă comunitatea oamenilor cu nevoi speciale. Este consilierul nostru care este şi în cărucior, după care avem patru vicepreşedinţi. Este vorba de Dinari Cojocaru, care este specializat pe domeniul medical, dnul Alexandr Odintsov, care este deszvoltat pe domeniul de specializare urbană, arhiterctură, relaţii funciare, dna Ludmila Polodiuc are a menţinut în aceşti 4 ani de zile secretariatul fracţiunii şi cunoaşte în detalii fiecare hârtiuţă care se mişcă în interior, pentru că acolo sunt foarte multe şi dna Svetlana Popa care nemijlocit va întreţine relaţia cu suburbiile”, a spus Ion Ceban.

Întrebat dacă consilierul în CMC Chişinău, din partea Mişcarii social-politice „Forţa Nouă”, Victor Chironda ar putea fi un candidat potrivit pentru una din cele 4 funcţii de viceprimari, Ion Ceban a răspuns afirmativ, specificând că candidaturile vor fi selectate după competenţe.

„Eu cred că dumnealui ar putea face faţă, are o viziune clară asupra unor programe. Nu am discutat acest lucru dar profilul mi se pare foarte potrivit pentru o funcţie de coducere”, a declarat Ion Ceban.

Reamintim că Ion Ceban a câştigat alegerile generale locale din municipiul Chişinău, acumulând 52,39 din sufragiile alegătorilor, iar contracandidatul său Andrei Năstase - 47,61%. Noul primar ales îşi va îndeplini atribuţiile de serviciu după validarea mandatului de către instanţa de judecată.  

Comentarii