Ştirile Zilei

03 Dec. 2020 / 19:44

Maia Sandu declară că legile votate în Parlament vor fi contestate la CC: „Vom opri această tentativă de uzurpare”

Parlamentul a votat astăzi, în două lecturi, proiecte de legi importante, însă care nu au întrunit toate criteriile legale. În cadrul unui briefing de presă, preşedintele ales, Maia Sandu a criticat rapiditatea cu care s-au votat legile şi a reiterat încă odată dorinţa sa de a declanşa alegeri parlamentare anticipate. În context, Maia Sandu a spus că legile vor fi contestate mâine la Curtea Constituţională (CC) pentru a fi anulate.

03 Dec. 2020 / 18:27

Reacţia preşedintelui în exerciţiu, Igor Dodon, la evenimentele din Parlament

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, şi-a manifestat regretul, pe o reţea de socializare, că schimbarea politică nu presupune ordine şi mai multă eficienţă în guvernare, dar provocarea de instabilitate, haos şi promovarea în continuare a urii, relatează Mesager.

03 Dec. 2020 / 17:42

COVID-19 în Moldova: Au fost înregistrate 1.727 de cazuri noi de infectare

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 3.929 de teste, fiind confirmate 1.727 cazuri de infecţie cu noul Coronavirus, dintre care 10 sunt de import. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), bilanţul cazurilor de COVID-19 în ţara noastră a ajuns la 112.307.

03 Dec. 2020 / 16:59

Legile votate astăzi de Parlament vor fi atacate la Curtea Constituţională

Legea privind resubordonarea Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), care a fost votată astăzi în Parlament de 51 de deputaţi va fi contestată la Curtea Constituţională. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a declarat că vor fi depuse două sesizări.

03 Dec. 2020 / 16:02

Persoanele cu dizabilităţi întâmpină dificultăţi în angajarea în câmpul muncii

Accesibilitatea clădirilor şi locurilor publice este una din principalele probleme cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi din Republica Moldova, urmată de angajarea în câmpul muncii. Potrivit Biroul Naţional de Statistică în ţara noastră locuiesc aproape 175 de mii de oameni cu dizabilităţi, inclusiv 10.700 de copii. Anual, în 3 decembrie, este consemnată  Ziua persoanelor cu dizabilităţi. Această dată are o mare importanţă socială educativă - este un prilej în plus să conştientizăm că putem şi trebuie să fim mai buni şi mai atenţi cu cei din jur, relatează Mesager.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Art club.(rus.)

Vezi programul complet

Moldova 2

Fantoma Operei. L Erofeeva+cinemateca

Vezi programul complet

Radio Moldova

UNIVERS JAZZISTIC

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

Zbor liber

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta