Ştirile Zilei

18 Sep. 2020 / 19:37

Lucrările de amenajare a parcului „Alunelul”, finalizate în proporţie de 70%

Lucrările de modernizare a Parcului Alunelul din sectorul Buicani al capitalei sunt finalizate în proporţie de 70 la sută. Declaraţia îi aparţine pretorului sectorului Buicani, Vadim Brânzaniuc, care promite că totul va fi gata pâna la Ziua Oraşului. Acolo va fi amenajat un havuz muzical şi un teatru de vară cu o capacitate de 200 de locuri. Inaugurarea parcului renovat urmează să aibă loc de Hramul Chişinăului, relatează Mesager.

18 Sep. 2020 / 17:35

COVID-19 în Moldova: Alte 665 cazuri noi de infectare au fost confirmate

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.776 de teste, fiind confirmate 665 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, şase sunt de import dinTurcia, Ucraina, Italia şi Marea Britanie. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, bilanţul infectărilor cu noul Coronavirus a ajuns la 45.648 de cazuri.

18 Sep. 2020 / 17:05

Lipsa locurilor de parcare, o problemă pentru municipiul Chişinău

Fluxul mare de maşini, dar şi insuficienţa parcărilor în Chişinău le dă mari bătăi de cap atât şoferilor, cât şi pietonilor. Bunăoară, în preajma unei pieţe din sectorul Botanica al capitalei, maşinile sunt lăsate la voia întâmplării pe ambele părţi ale carosabilului, chiar dacă există semnul „parcare Interzisă". Şoferii spun că nu au altă soluţie, pentru că nu sunt suficiente locuri de parcare, iar pietonii se plâng că traversează strada cu frica în sân, relatează Mesager.

18 Sep. 2020 / 16:46

Simpatizanţii Pro Moldova protestează în faţa CEC

Simpatizanţii Pro Moldova organizează în aceste clipe o acţiune de protest în faţa Comisiei Electorale Centrale (CEC). Ei solicită înregistrarea lui Andrian Candu în calitate de concurent electoral la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie 2020. Se întâmplă în timp ce membrii CEC examinează listele de subscripţie cu semnături colectate de grupul de iniţiativă condus de Sergiu Sârbu, în vederea susţinerii lui Andrian Candu la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

18 Sep. 2020 / 15:35

Elevii nu vor merge la şcoală pe 2 noiembrie

Elevii vor avea o zi de vacanţă în plus, urmând să stea acasă şi luni, 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidenţiale. Declaraţia a fost făcută de ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune privat, informează Radio Moldova Actualităţi .

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Prin muzică în Europa.

Vezi programul complet

Moldova 2

Singur în fața dragostei.Glebus Sainciuc

Vezi programul complet

Radio Moldova

RADIOJURNAL

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

S DE LA SEARĂ

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

ACCENTE MUZICALE (din Arhiva Radio)

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta