Ştirile Zilei

04 Mar. 2021 / 21:40

La Chişinău a ajuns primul lot de vaccin gratuit prin platforma COVAX

Primul lot de vaccin împotriva COVID-19, oferit de platforma COVAX, a ajuns la Chişinău. Aeronava cu cele peste 14 mii de doze de vaccin AstraZeneca produse în Coreea de Sud a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău în această seară. La eveniment au participat reprezentanţii de ţară ai OMS, UNICEF, ONU, membri ai corpului diplomatic, dar şi şeful statului, Maia Sandu.

04 Mar. 2021 / 19:37

Piesa care ne va reprezenta ţara la Eurovision va fi lansată astăzi

Republica Moldova este pregătită de Eurovision. Reprezentanta ţării noastre, Natalia Gordienko, îşi lansează astăzi în exclusivitate la Moldova 1 piesa "Sugar", cu care va merge în mai la Rotterdam. În acest an, concursul muzical "Eurovision 2021" se va desfăşura într-un format mai restrâns din cauza pandemiei, potrivit Mesager.

04 Mar. 2021 / 18:50

Un regizor din Moldova a ajuns în vizorul presei internaţionale după ce a descoperit negativele unui fotograf din anii 50-70

Casele părăsite pot ascunde adevărate comori. De acest lucru s-a convins şi Victor Găluşcă, un tânăr regizor, pasionat de fotografierea locurilor care par a fi îngheţate în timp, care au fost abandonate şi apoi uitate. Datorită acestei pasiuni a ajuns să descopere într-o casă părăsită din satul Roşietic, raionul Floreşti, patru mii de negative fotografice, portrete ale sătenilor din anii 50-70, realizate de singurul fotograf existent pe atunci în acea localitate. Datorită unui grant european, a digitalizat fotografiile şi a creat un site unde le-a postat. Povestea lui a ajuns să fie cunoscută şi în afara ţării, iar recent a fost publicată şi pe paginile ziarului american The Washington Post, informează Moldova 1.

04 Mar. 2021 / 18:12

COVID-19 în Moldova: Alte 1800 cazuri înregistrate în ultimele 24 ore

Alte 1.800 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, opt sunt de import (3-Ucraina, 1- Cehia, 1- Egipt, 1-Germania, 1-Italia, 1-România). Numărul total teste efectuate – 4.780, dintre care 4.385 primare şi 395 repetate. Bilanţul cazurilor de COVID-19 în ţara noastră a ajuns la 191.197.

04 Mar. 2021 / 17:43

Maia Sandu a purtat noi discuţii cu societatea civilă

Preşedinta Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii societăţii civile. Anunţul a fost făcut de şeful statului pe pagina sa de Facebook.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Bună seara ! Talk - Show cu M. Surdu.

Vezi programul complet

Moldova 2

Tezaur+filler

Vezi programul complet

Radio Moldova

REVELAȚIA ARHIVEI

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

Zbor liber

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta