Ştirile Zilei

29 Noi. 2020 / 19:22

Sărbătorile de iarnă în condiţii de pandemie

Chiar dacă suntem în plină perioadă de pandemie, spiritul sărbătorilor de iarnă se face deja simţit. Pomii de Crăciun de la întreprinderile silvice din ţară urmează să fie aduşi, în scurt timp, în capitală, pentru a bucura privirile oamenilor. Între timp, magazinele din ţară sunt doldora de decoraţiuni, care ajung să coste de la zeci până la mii de lei. Chiar dacă pandemia le-a golit buzunarele, oamenii spun însă că îşi doresc un Crăciun care să îi facă să uite de grijile generate de criza sanitară, relatează Mesager.

29 Noi. 2020 / 17:52

Încă un medic a decedat în urma complicaţiilor provocate de COVID-19

Încă un medic din Republica Moldova a decedat astăzi, 29 noiembrie, în urma complicaţiilor provocate de COVID-19. Este vorba de medicul neurolog Victor Munteanu, în vârstă de 60 ani. Acesta activa în calitate de şef al Secţiei Neurologie a SCM ”Sfânta Treime”. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale(MSMPS).

29 Noi. 2020 / 17:41

COVID-19 în Moldova: Au fost înregistrate 1.165 de cazuri noi de infectare şi 21 decese

Alte 1.165 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, unul fiind de import. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 107.017 cazuri.

29 Noi. 2020 / 17:04

Cererea la imobiliare mai mare decât oferta pe piaţă

Pandemia de COVID-19 şi-a pus amprenta în acest an şi pe piaţa imobiliară. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, de la începutul acestui an au fost eliberate cu aproape şase la sută mai puţine autorizaţii de construcţii decât înainte de pandemie. În timp ce agenţii economici fac faţă cu greu crizei sanitare, experţii se arată optimişti şi spun că, de fapt, ţara noastră înregistrează în ultimii ani recorduri în privinţa vânzărilor de locuinţe. Motivul este unul simplu, explică specialiştii, întrucât, spun ei, epidemia a afectat, în special, persoanele cu venituri modeste, în timp ce restul oamenilor continuă să investească, relatează Mesager.

29 Noi. 2020 / 16:15

Persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA, condamnate la discriminare

Aproximativ 14 mii de persoane din ţara noastră suferă în tăcere, fiind diagnosticate cu HIV/SIDA, maladie care şi în secolul XXI continuă să fie un factor discriminator în societate. Mai grav este că 135 dintre acestea sunt copii. Au trecut 33 de ani de când în Republica Moldova a fost diagnosticat primul caz de HIV SIDA, iar până în prezent boala provocată de virus este considerată ruşinoasă, iar persoanele infectate cu aceasta sunt stigmatizate şi izolate, relatează Mesager.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

La datorie.

Vezi programul complet

Moldova 2

Legendele muzicii

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

Zbor liber

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta