Ştirile Zilei

30 Oct. 2020 / 19:51

Cinci ani de la tragedia din Colectiv

Se împlinesc cinci ani de la tragedia care a îndoliat România, incendiul de la Colectiv. Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în faţa fostului club Colectiv şi a aprins o candelă, apoi a păstrat un scurt moment de reculegere, relatează Mesager.

30 Oct. 2020 / 19:37

Omagiu la locul de veci al Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici

Ziua de 30 octombrie are conotaţii dramatice în sufletele noastre. În urma unui tragic accident au plecat în eternitate Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, doi mari şi frumoşi artişti, doi patrioţi care s-au zidit în cântece de drag de lume, de prietenie, dar mai cu seamă, în melodii patriotice care au încurajat şi înălţat spiritele oamenilor în anii Mişcării de Eliberare Naţională, relatează Mesager.

30 Oct. 2020 / 17:39

COVID-19 în Moldova: 19 decese şi 968 cazuri noi înregistrate

Alte 968 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, patru fiind de import. Bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 75.201.

30 Oct. 2020 / 16:30

Peste şase mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor

Peste şase mii de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor asigura ordinea publică în ziua scrutinului prezidenţial, desfăşurat duminică. Despre aceasta a anunţat conducerea Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) la un briefing. Poliţia va asigura buna desfăşurare a procesului de vot, dar şi intervenţia promptă la diverse sesizări în următoarele zile. De asemenea, reprezentanţii legali vor monitoriza respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19 în ziua alegerilor, relatează Mesager.

30 Oct. 2020 / 15:46

Toate secţiile de votare de peste hotare vor fi deschise în ziua alegerilor

Toate secţiile de votare din afara ţării vor fi deschise în ziua alegerilor prezidenţiale. Au fost identificate 139 de locaţii. Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, la o conferinţă de presă. Potrivit oficialului, au fost întreprinse măsurile necesare pentru asigurarea condiţiilor de vot în perioada pandemiei. Autorităţile de la Chişinău spun că, la scrutinul din aces an, alegătorii din străinătate nu pot apela la urna mobilă, pentru a-şi exercita dreptul în afara secţiei de votare, relatează Mesager.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta