Ştirile Zilei

22 Sep. 2020 / 20:32

Municipalitatea a început procesul de elaborare a Planului Urbanistic General

A fost prezentată prima etapă de elaborare a Planului Urbanistic General al municipiului Chişinău. Astfel pentru început, specialiştii îşi propun să analizeze care sunt domeniile prioritare de dezvoltare a capitalei şi efectuarea unui studiu social. La elaborarea planului urbanistic general vor conlucra experţi din Federaţia Rusă şi România, informează Mesager.

22 Sep. 2020 / 20:00

Finanţare nerambursabilă din partea UE pentru mai multe organizaţii ale societăţii civile

Se vor implica în comunităţile lor pentru a le face mai durabile. 14 organizaţii ale societăţii civile din Regiunea de Dezvoltare Centru au primit astăzi certificatele pentru finanţare nerambursabilă din partea UE după ce au fost selectate în cadrul „Programului de Granturi Locale". Acestea urmează să contribuie la abilitarea cetăţenilor pentru participarea activă şi constructivă în procesele decizionale locale privind dezvoltarea durabilă economică, socială şi de mediu şi infrastructura serviciilor publice în comunităţile lor pentru a soluţiona problemele critice. Valoarea totală a granturilor este de aproximativ 380 de mii de euro, informează Mesager.

22 Sep. 2020 / 19:33

Ziua Naţională a Vinului, în condiţii de pandemie

Organizarea de expoziţii, webinare şi degustări, precum şi decernarea premiilor şi medaliilor, sunt câteva dintre activităţile ce vor avea loc de Ziua Naţională a Vinului, sărbătorită în acest an în condiţii de pandemie. Potrivit organizatorilor, în cadrul acţiunilor preconizate pentru 3 şi 4 octombrie vor fi trecute în revistă succesele obţinute în cei 19 ani de la lansarea festivalului, datorită cărora, Ziua Vinului a devenit un eveniment celebrat la nivel mondial. În acest an, toate activităţile sunt organizate cu respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19, informează Mesager.

22 Sep. 2020 / 17:40

19 oameni au fost răpuşi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 19 decese provocate de infecţia COVID-19. Astfel, bilanţul total a urcat la 1.230 de decese. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, vârsta pacienţilor variază de la 50 la 88 de ani.

22 Sep. 2020 / 17:30

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 650 de cazuri noi

Alte 650 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, în urma efectuării a 2.565 de teste. Din numărul total de cazuri, nouă sunt de import din Ucraina, Monaco, Portugalia, Cehia şi Turcia. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 47.446 de cazuri.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

MESAGER. Program informativ.

Vezi programul complet

Moldova 2

ŞTIRI EXTERNE. (rus.)

Vezi programul complet

Radio Moldova

CHEF CU CETERAŞI

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

Zbor liber

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta